VENSTRE

VENSTRE

 

 

Klar til at give S-regeringen seriøst modspil

 

 

 

Efter to store valgsejre i forsommeren og en turbulent sensommer er Venstre for alvor trukket i arbejdstøjet. Vi er klar til at give den socialdemokratiske regering seriøst modspil. For de er sluppet alt for nemt gennem de første måneder.
 
Det får en ende nu.
 
Med en ny formand (og gruppeformand), en ny næstformand, en ny gruppenæstformand samt en ny politisk ordfører og ikke mindst en perlerække af kompetente folketingsmedlemmer i startblokkene er alle klar til at begynde på en frisk, når Folketinget åbner på tirsdag den 2. oktober.

Og vi er klar til at være den kritiske og konstruktive opposition, danskerne har valgt os til at være.
 
Allerede i denne uge har vi kaldt to ministre – statsministeren og beskæftigelsesministeren – i samråd.
 
Mette Frederiksen (S) skal for første gang som statsminister stå skoleret for Folketinget i sagen om sin personlige ven og rådgiver Martin Rossen, som hun har udnævnt til de facto-vicestatsminister i Danmark. Det er aldrig set før i Danmark, at en ikke-demokratisk valgt rådgiver får den magt, som Rossen har fået ved bl.a. at få sæde i regeringens to mest magtfulde udvalg.
 
Mette Frederiksen skylder derfor danskerne en forklaring på, hvordan en ikke-demokratisk valgt rådgiver kan få så meget magt uden at skulle stå til ansvar over for nogen. Den forklaring håber vi at få fredag.
 
Vi har også kaldt beskæftigelsesministeren i samråd efter den horrible sag fra Københavns Lufthavn, hvor en bagagemedarbejder på det nærmeste er blevet truet, fordi han hellere vil være medlem af Ingeniørforeningen end 3F.
 
Peter Hummelgaard (S) skylder danskerne svar på, hvordan han vil sikre reel fagforeningsfrihed i Danmark. For chikane og mobning af medarbejdere, som ikke er medlemmer af en bestemt fagforening, er helt uacceptabelt. Regeringen er nødt til at komme ind i kampen og sikre, at vi reelt har foreningsfrihed for alle i Danmark.
 
Og mens vi bider regeringen i haserne, venter vi på, at den i næste uge fremlægger sit finanslovsforslag. Det er blevet udskudt to gange. Desværre bliver det nok en både dyr og skadelig finanslov. Med skattestigninger og lempelser af udlændingepolitikken. Venstre vil naturligvis gøre, hvad vi kan for at begrænse de socialdemokratiske skader.

 

 

 

Ny gruppeledelse

 

 

 

 

Efter weekendens landsmøde har Venstres gruppeledelse i går konstitueret sig.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, er ny gruppeformand. Han lægger dermed vægt på at være tæt på det politiske arbejde og gruppens medlemmer.

Ny politisk ordfører er Sophie Løhde.

Ny gruppenæstformand er Karsten Lauritzen, som får en stærk rolle i at supplere gruppeformanden.

Som Venstres næstformand indtræder Inger Støjberg i gruppebestyrelsen.

Klik her og se eller gense billederne fra Venstres Ekstraordinære Landsmøde 2019.

 

 

 

EU: Stærkt liberalt aftryk på Kommissionen

 

 

 

 

Det kan være værd at huske på: Venstre står - midt i en hjemlig brydningstid - virkelig stærkt i Europa. Som den tredjestørste gruppe i Europa-Parlamentet får vi for første gang nogensinde afgørende indflydelse på den kommende Kommission.

De seks liberale kommissær-kandidater under Ursula von der Leyen står endda til at blive ansvarlige for flere af Venstres mærkesager: Energi, som sørger for en grøn omstilling. Liberale værdier, som skal sikre, at de europæiske menneskerettigheder overholdes, og et velfungerende indre marked, der er med til at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark. 

Den mest markante kandidat er Margrethe Vestager, som står til at blive vicepræsident i Kommissionen med ansvar for konkurrence og EU’s digitale marked, der er vigtige områder for os liberale. 

Før den nye Kommission kan begynde sit arbejde, skal vi i Europa-Parlamentet have alle kommissærer til høring. Enkeltvis skal kommissærerne stå skoleret foran de relevante udvalg.

Hvorvidt den nye Kommission bliver accepteret af parlamentet, vil de kommende uger afslører.

 

 

 

NY PÅ BORGEN: ULLA TØRNÆS

 

 

 

 

I lørdags var det præcis 25 år siden, jeg for første gang blev valgt til Folketinget. Dengang var Uffe Ellemann-Jensen formand, og lørdag blev Jakob Ellemann-Jensen blevet valgt til formand på et rigtigt godt ekstraordinært landsmøde.
 
Det var en dejlig dag at fejre mit sølvbryllup med politik på.
 
Fælles for alle årene er, at jeg slet ikke kan lade være med at være politiker. Jeg er rigtig glad for at være tilbage i Folketinget efter en kortere pause, hvor jeg i 2014 blev valgt til Europa-Parlamentet. Det blev til halvandet år som medlem af EU-Parlamentet, før jeg blev hentet hjem som først uddannelses- og forskningsminister, senere som udviklingsminister.
 
Mit sæde i Folketinget føles som at komme hjem igen. Men med vigtig og ny ballast i rygsækken. Jeg er rigtig glad for allerede at være i gang, bl.a. som medlem af Folketingets Europaudvalg og som uddannelses- og forskningsordfører.

Klik her og hør Ulla fortælle om sin post som uddannelses- og forskningsordfører.

Det er områder, jeg har opnået stor indsigt i, og som jeg i dag føler stor kærlighed til. Danmark skal være en vindernation. Uddannelse og forskning er helt afgørende for at nå det mål. Men det er vores medlemskab af EU også: et hjemmemarked på rundt regnet 500 mio. forbrugere er uomtvisteligt bedre end et hjemmemarked på godt 5 mio. For bare at nævne én ting!
 
Selv om 25 år er lang tid, så føles det helt ligeså ærefuldt igen at sidde i Folketinget. Det er ikke længere en nyforelskelse, men en dybt rodfæstet kærlighed, som er vokset ud af de mange år.

 

 

 

notat: Uambitøs tobaksplan fra "Børnenes statsminister"

Hver dag begynder 40 børn og unge at ryge, og en stigende andel af de unge mellem 16 og 24 år ryger. De statistikker skal vi til livs.

Men desværre har den socialdemokratiske regering fremlagt et uambitiøst og utilstrækkeligt forslag, som kun hæver prisen på en pakke cigaretter med 10 kr. over to år. Venstre vil samle et flertal udenom regeringen om en prisstigning på 20 kr., som vi gik til valg på, så vi kan komme tættere på at indfri målsætningen om Danmarks første røgfri generation i 2030.


Læs hele notatet her.

 

 

 

NOTAT: Socialdemokratiets skattestigninger vil ramme hårdest i landdistrikterne

Mette Frederiksen gik til valg på at skabe et Danmark i bedre balance. Men Socialdemokratiets forslag om at tredoble afgiften på generationsskifte i familieejede virksomheder vil koste både vækst og arbejdspladser i landdistrikterne.

De familieejede og ejerledede virksomheder ligger nemlig ofte uden for de større byer, hvor de står for tre ud af fire private arbejdspladser. Med Venstres skattestop er de familieejede virksomheder garanteret mod skattesmæk, så de kan investere og sikre danske arbejdspladser til gavn for vækst, velstand og velfærd i hele landet.


Læs hele notatet her

 

 

 

facebook

twitter

flickr

instagram

link

mail

 

 

 

Copyright © 2019 Venstres Landsorganisation.
Ønsker du ikke at modtage nyhedsbrevet, kan det afmeldes her.

 

Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du er medlem af Venstre.
Denne mail er sendt til stig@venstreaarhussyd.dk fra venstre@venstre.dk
Venstres Landsorganisation Søllerødvej 30 Holte 2840 Denmark