Budgetforhandlinger i Aarhus

Af Christian Budde byrådsmedlem og politisk leder for Venstre i Aarhus kommune og Hans Skou næstformand i Venstre i Aarhus Kommune


Budgetforhandlingerne nærmer sig og fra Venstre har vi sendt 16 budgetforslag frem til politisk behandling. I lyset af en meget stram økonomisk situation, hvor vi forventeligt kigger ind i kommende besparelser på tværs af kommunen, så har vi begrænset antallet af forslag.


For Venstre er overskrifterne for dette års budgetforhandlinger økonomisk ansvarlighed, fokus på de store velfærdsområder og frihedsdagsordenen.

Vi har har valgt at sætte fokus på ældre, mental sundhed, udsatte unge og socialområdet. Derudover er den overordnede rekrutteringsdagsorden vigtig at sætte fokus på. Derudover har vi fokus på ensomhed, kulturlivet samt en styrkelse af idræts- og foreningslivets vilkår.


Vi har tilstræbt en balance, hvor vi tager medansvar på nogle af de store udfordringer, som vi står med som kommune. Samtidig med at vi også holder fanen højt på nogle af de mere klassiske borgerlige dagsordener.

Vi ser frem til nogle svære, men forhåbentlig også konstruktive forhandlinger, hvor vi som altid er klar til at tage ansvar i Venstre.